Jahodový raw cheesecake
Zdroj: Tajemství syrové stravy
Jahodový raw cheesecake
Zdroj:
Tajemství syrové stravy
Moje hodnocení
5x
Tento dort si dokáže připravit každý, je jeden z nejjednodušších. Přesto je skvělý a pokud ho nazdobíte čerstvými jahodami, dosáhnete luxusního dojmu.
1 porce
30 minut
Krusta
kešu ořechy
1 hrnek
mandle
1 hrnek
čerstvé datle
1/2 hrnku
Voda
3 lžíce
Krém
kešu ořechy
1 hrnek
kokosový olej
1 hrnek
Jahody
2 hrnky
agave sirup
1/2 hrnku
Citron
1 ks
Vanilka
1 lžička
Navíc
čerstvé jahody na ozdobení hotového dortu
Postup přípravy
V robotu rozdrťte nejprve ořechy na mouku, poté přidejte datle a spojte s ořechy. Nalijte na směs 3 lžíce vody a mixujte, až se těsto lehce lepí. Poté natlačte směs do formy.
V mixéru zpracujte ořechy kešu, jahody, citronovou šťávu, agáve sirup a vanilku do jemného krému. Rozmixujte v mixéru vše kromě kokosového oleje, ten přidejte až nakonec. Znovu mixujte, než se olej dokonale spojí s ostatním. Olej nesmí plavat na povrchu. Mixujte na dvě fáze, mezi nimiž promíchejte směs stěrkou pro ještě lepší spojení oleje v horních vrstvách krému.
Dort můžete bohatě ozdobit čerstvými jahodami, které krátce marinujte v medu s citronem, aby neosychaly a nezoxidovaly.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.