Jahodový džem s třešněmi
Zdroj: archiv Labeta
Jahodový džem s třešněmi
Zdroj:
archiv Labeta
Postup přípravy
-
Ovoce rozmělněte tyčovým mixérem. Přidejte šťávu z citronu, která dodá aroma a nakonec balíček JamFixu smíchaný s cukrem. Povařte alespoň 5 minut a průběžně sbírejte pěnu. Nezapomeňte ochutnat a dochutit kyselinou citronovou.
-
Pro jistotu proveďte test – kapku džemu dejte na talířek, a pokud nestéká, konzistence je ideální. Pokud je džem stále moc tekutý, přidejte ještě trochu JamFixu, který musí být smíchaný s cukrem, předejdete tak hrudkování, a opět krátce povařte.
-
Hotový džem plňte horký do čistých a vypařených sklenic a otočte dnem vzhůru.
Jahodový džem s třešněmi 2
Zdroj: archiv Labeta
Jahodový džem s třešněmi 2
Zdroj:
archiv Labeta