Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jahodový džem s třešněmi
Kombinace jahod a třešní je více než lahodná – třešně dodají sladkost, jahody zase lehkou a příjemnou kyselost. Ideální zavařenina na tousty k snídani nebo víkendové palačinky.
do 30 minut
Suroviny
- čerstvé jahody 500 g
- vypeckované třešně 500 g
- JamFix 1:1 Labeta 1 balení
- kyselina citronová Labeta množství podle chuti
- šťáva z 1/2 citronu
- cukr 800 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ovoce rozmělněte tyčovým mixérem. Přidejte šťávu z citronu, která dodá aroma a nakonec balíček JamFixu smíchaný s cukrem. Povařte alespoň 5 minut a průběžně sbírejte pěnu. Nezapomeňte ochutnat a dochutit kyselinou citronovou.
- Pro jistotu proveďte test – kapku džemu dejte na talířek, a pokud nestéká, konzistence je ideální. Pokud je džem stále moc tekutý, přidejte ještě trochu JamFixu, který musí být smíchaný s cukrem, předejdete tak hrudkování, a opět krátce povařte.
- Hotový džem plňte horký do čistých a vypařených sklenic a otočte dnem vzhůru.