archiv Labeta

Jahodový džem s třešněmi

Moje hodnocení
3x

Kombinace jahod a třešní je více než lahodná – třešně dodají sladkost, jahody zase lehkou a příjemnou kyselost. Ideální zavařenina na tousty k snídani nebo víkendové palačinky.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • jahody (čerstvé jahody) 500 g
  • třešně (vypeckované třešně) 500 g
  • JamFix 1:1 Labeta 1 balení
  • kyselina citronová Labeta množství podle chuti
  • šťáva z 1/2 citronu
  • cukr 800 g

Postup přípravy

  1. Ovoce rozmělněte tyčovým mixérem. Přidejte šťávu z citronu, která dodá aroma a nakonec balíček JamFixu smíchaný s cukrem. Povařte alespoň 5 minut a průběžně sbírejte pěnu. Nezapomeňte ochutnat a dochutit kyselinou citronovou.
  2. Pro jistotu proveďte test – kapku džemu dejte na talířek, a pokud nestéká, konzistence je ideální. Pokud je džem stále moc tekutý, přidejte ještě trochu JamFixu, který musí být smíchaný s cukrem, předejdete tak hrudkování, a opět krátce povařte.
  3. Hotový džem plňte horký do čistých a vypařených sklenic a otočte dnem vzhůru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Labeta


Přečtěte si také

Recepty