Suroviny
- polohrubá mouka 190 g
- cukr krupice 120 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- máslo (rozpuštěné) 50 g
- vejce 3 ks
- bílý jogurt 200 g
- jahody 200 g
- rebarbora 150 g
- máslo (na vymazání formy)
- strouhaný kokos
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem.
- V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřicí prášek. V druhé míse prošlehejte bílý jogurt, žloutky a máslo. Z bílků vyšlehejte sníh.
- Očistěte jahody a nakrájejte je na menší kousky. Rebarboru oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Smíchejte sypkou část s vyšlehanou jogurtovou a na závěr vmíchejte sníh. Nalijte těsto do formy a poklaďte ho ovocem. Vršek koláče můžete ještě posypat kokosem.
- Vložte koláč do trouby a pečte dozlatova, asi 40 minut.
PRIMA TIP: Nejlepší recepty z rebarbory