zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Jablečný sorbet s kolovou granitou
Autor: profimedia.cz Jablečný sorbet s kolovou granitou

Jablečný sorbet s kolovou granitou

Hodnoceno: 0x
Sorbet je v podstatě zmrzlá ovocná šťáva, a tak výběru ovoce věnujte náležitou pozornost. Šťavnatá jablka s výraznou chutí se postarají o skvělý zážitek, hodí se odrůdy Granny Smith, Bohemia, Jonagold nebo Matčino.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Granita:

Postup

  1. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Vsypte do hrnce, přidejte cukr, citronovou a jablečnou šťávu, promíchejte a vařte zhruba 3–5 minut doměkka. Odstavte a nechte zchladnout.
  2. Rozmixujte dohladka a vložte do mrazáku, alespoň na 6 hodin.
  3. Zmražené jablečné pyré znovu rozmixujte, rozdělte do misek či skleniček a vraťte do mrazáku.
  4. Na granitu promíchejte všechny suroviny a případně doslaďte. Vlijte do ploché misky a vložte do mrazáku. Promíchejte kovovou vidličkou každých 15–20 minut, abyste směs načechrali. Opakujte, dokud směs nepřipomíná zmrzlý sníh, trvá to zhruba 2–3 hodiny.
  5. Sorbet podávejte s granitou a malinami.
Léto na zahradě s Prima FRESH

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

reklama