návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Jablečný koláč s vanilkou a citronem

do 2 hodin
Jablečný koláč s vanilkou a citronem
Jablečný koláč s vanilkou a citronem Autor: isifa.com
V tomto dezertu se potkává kyselost jablek a citronu s hladivou sladkostí cukru a vůní pravé vanilky. Skvělý koláč, který bude chutnat všem, zvlášť pokud ho doplníte lžící mascarpone.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Vymažte dortovou formu tukem a vyložte namaštěným pečicím papírem.
  2. Vanilkový lusk podélně rozřízněte, vyškrábněte z něj semínka a slupky můžete vyhodit nebo je dejte do sklenice s cukrem – krásně ho ovoní. Vejce, cukr a vanilková semínka vyšlehejte do lehké nadýchané pěny. Přidejte citronovou kůru, mléko a máslo.
  3. Promíchejte mouku s mletými mandlemi a kypřicím práškem a vše vmíchejte do vaječné směsi.
  4. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na plátky. Polovinu hmoty nalijte do dortové formy, na ni naklaďte jablečné plátky a ty posypte cukrem. Přes vrstvu jablek přelijte zbývající hmotu, naaranžujte zbývající jablka a ta posypte cukrem o trochu více. Koláč pečte 45–60 minut v troubě vyhřáté na 150 °C a potom ho nechte vychladnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama