Suroviny
- hladká mouka (pšeničná ) 450 g
- máslo 225 g
- žloutek 5 ks
- moučkový cukr 100 g
- pomerančová kůra z 1 pomeranče
- pomerančová šťáva z 1 pomeranče
- rum 1 lžíce
- malinový džem 440 g
- máslo (na vymazání ) trocha
- mouka (na vysypání ) trocha
Postup přípravy
- Máslo nakrájejte na menší kousky.
- Do mísy od robotu nasypte mouku, přidejte máslo, žloutky, cukr, kůru a šťávu z pomeranče a rum.
- Použijte nástavec typu hák a nechte robota 5–10 na střední stupeň zpracovat těsto.
- Hotové těsto dejte do misky a nechte 30 minut odpočívat v lednici.
- Poté vymažte koláčovou formu máslem a vysypte moukou.
- Z těsta odkrojte jednu čtvrtinu, tu si odložte a těsto na pomoučené desce vyválejte do kruhu.
- Těsto nyní vtlačte do koláčové formy a to, které přesahuje kraje, odřízněte.
- Z těsta, které jste si odložili, nyní vyválejte obdélník a pomocí rádýlka nakrájejte pásky na mřížku, kterou ozdobíte koláč.
- Těsto ve formě pokryjte marmeládou a na ní vytvořte z těstových pásků mřížku.
- Koláč dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 35 minut.