Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Italské dušené kuře

2 porce
Italské dušené kuře
Italské dušené kuře Autor: isifa.com
Italská kuchyně je v Česku velmi oblíbená. Tentokrát se jedná o kombinaci kuřete, klobásky a fazolí. A samozřejmě nesmí chybět italské bylinky.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Kuřecí stehna posypte italskou směsí koření, solí a černým pepřem. Ve větším hrnci rozpalte olej. Vložte do něj kuře a pár minut je opékejte, občas obracejte. Přidejte klobásky a cibuli a opékejte dalších asi 5 minut.
  2. Do hrnce vmíchejte papriku, česnek, žampiony, vývar, rajčata, balsamico a rajčatový protlak. Přiveďte do varu, přiklopte pokličkou a na mírném ohni vařte 20 minut. Potom přidejte fazolky, škrob a vařte dalších 5 minut za občasného míchání. Pokud chcete, ozdobte oreganem. Podávejte s chlebem.
  3. Prima tip: Klobásku můžete nahradit nasekanou slaninou nebo 2 kuřecími křídly.
Reklama

Italské dušené kuře Foto: isifa.com

Italské dušené kuře. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama