Suroviny
- skopové maso (lze použít i vepřové) 800 g
- brambory (menší ) 500 g
- mrkev 2 ks
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- černé pivo 500 ml
- vývar (masový ) 500 ml
- hladkolistá petržel 1 snítka
- sušený tymián 2 lžíce
- majoránka 1 lžička
- máslo kousek
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kostky a ve větším hrnci ho dozlatova opečte na oleji.
- Osolte a opepřete, přidejte prolisovaný česnek, tymián a poduste, dokud se šťáva neodpaří.
- Podlijte pivem, povařte asi 5 minut, přidejte část vývaru a duste pod pokličkou zhruba 1,5 hodiny.
- Nakrájejte brambory a cibuli na čtvrtky a mrkev na kolečka.
- Rozpusťte máslo a zeleninu zhruba 15 minut restujte.
- Zeleninu přidejte k masu, přilijte zbytek vývaru a duste 10 minut. Vmíchejte nasekanou petrželku, promíchejte a podávejte ozdobené majoránkou.
PRIMA TIP: Během svého nákupu se při výběru potravin zaměřte na jejich původ v zemích Evropské unie. Ideální je, pokud se veškerá zemědělská produkce může spotřebovat do pár desítek nebo maximálně stovek kilometrů od místa výroby. Jakékoliv převážení na velké vzdálenosti navíc významně ovlivňuje čerstvost všech zemědělských a potravinářských produktů.
Více informací na: www.zrozeno.eu.