Najděte si recept
Na co máte chuť?

Husí stehna s hrachem a kroupami (v šouletu)
Časem prověřené jídlo původem ze židovské kuchyně vás obrní proti zimě i nepřízni osudu. Jeho vzdálenou ozvěnu najdeme i ve francouzské venkovské kuchyni – s fazolemi místo hrachu a krup – jako takzvaný cassoulet.
do 2 hodin
2 porce
Suroviny (2 porce)
- husí stehna 2 ks
- malá cibule 1 ks
- hrách 150 g
- ječné kroupy 100 g
- Majoránka
- Česnek
- husí sádlo
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Stehna povařte v osolené vodě s kouskem cibule, ale ne zcela doměkka. Propláchnutý a předem namočený hrách a kroupy povařte každé zvlášť v nesolené vodě doměkka. Vodu osolte až na závěr vaření.
- Hrách v ohnivzdorném kastrolu promíchejte s kroupami, osolte, opepřete, dochuťte majoránkou a česnekem podušenými na troše husího sádla, vložte husí stehna, podlijte trochou vývaru a poduste v troubě předehřáté na 160 °C asi ½ až 1 hodinu doměkka.
- Pro zvýšení chuti a hezčí barvu můžete měkká stehna ještě trochu opéct pod grilem v troubě.