Suroviny
- husí stehna 2 ks
- cibule 1 ks
- hrách 150 g
- kroupy 100 g
- majoránka
- česnek
- husí sádlo
- sůl
Postup přípravy
- Stehna povařte v osolené vodě s kouskem cibule, ale ne zcela doměkka. Propláchnutý a předem namočený hrách a kroupy povařte každé zvlášť v nesolené vodě doměkka. Vodu osolte až na závěr vaření.
- Hrách v ohnivzdorném kastrolu promíchejte s kroupami, osolte, opepřete, dochuťte majoránkou a česnekem podušenými na troše husího sádla, vložte husí stehna, podlijte trochou vývaru a poduste v troubě předehřáté na 160 °C asi ½ až 1 hodinu doměkka.
- Pro zvýšení chuti a hezčí barvu můžete měkká stehna ještě trochu opéct pod grilem v troubě.