Ke zdobení toho cheesecaku se hodí všechno čerstvé ovoce. Čím více kontrastních barev, tím lépe. Jen se podívejte, jak ladí s lesními plody! Prostě lahoda!
10 porcí
60 minut
Suroviny
ricotta
400 g
hrušky
2 ks
Smetanový sýr
400 g
cukr moučka
200 g
Med
4 lžíce
Vejce
3 ks
vanilkový lusk
1 ks
kůra z bio citronu
Na korpus
kramelové sušenky (Lotus)
250 g
Máslo
100 g
namleté vlašské ořechy
50 g
Postup přípravy
Nejdříve si předehřejte troubu na 130 °C, není potřeba ji nijak extra rozpalovat.
Na korpus můžete použít jakékoli oblíbené sušenky, které máte k dispozici. My jsme se do toho pustili s karamelovými sušenkami Lotus. Rozdrťte sušenky a smíchejte s ořechy a máslem. Je třeba si udělat pěkné soudržné těsto, lepší je pustit se do toho rukama a dobře promíchat. Vzniklé těsto dejte do formy vymazané máslem a udusejte skleničkou, aby nebyl korpus moc tlustý. Na něj pak poklaďte na tenké plátky nakrájenou hrušku, zbavenou slupky.
Robot budete využívat ještě jednou, a to na připravení směsi, kterou nalejete na korpus s hruškou. Vložte do něj tedy všechny zbylé ingredience a pořádně promixujte. Nezapomeňte, že z vanilkového lusku potřebujete jen semínka. Tvrdou slupku vanilky pak můžete použít třeba na svůj vlastní domácí vanilkový cukr.
Jakmile máte vše promícháno, můžete směs nalít do formy s korpusem. Už máte téměř hotovo. Naplněnou formu vložte do předehřáté trouby přibližně na 70 minut. Okraje cheesecaku by měly být zbarvené pěkně dozlatova a přitom střed by se měl lehce chvět.
Nechte ho trošku vychladnout na kuchyňské lince a po chvíli s ním můžete do lednice.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.