Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Hráškové spaghetti carbonara

2 porce
do 30 minut
Hráškové spaghetti carbonara
Hráškové spaghetti carbonara Autor: Opravdu zdravě
I když chcete jíst zdravě a bez lepku, můžete si dopřát mísu kouřících krémových těstovin. Stačí jen trochu upravit klasický recept a není potřeba se vzdávat tohoto úžasného jídla z dětství.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve velkém rendlíku rozehřejte na středním ohni olivový olej a krátce na něm orestujte šalotku, česnek, hrášek a boby. Rendlík mějte přiklopený, aby se zelenina lehce dusila. Podle chuti osolte a opepřete.
  2. Mezitím přiveďte k varu velký hrnec vody, osolte ji a podle návodu na obalu v ní uvařte těstoviny. Poté je důkladně sceďte.
  3. V misce smíchejte žloutky s polovinou kozího sýra a nakrájenou mátou a opepřete.
  4. Pomocí kleští přeneste uvařené scezené špagety do rendlíku se šalotkovou směsí a rendlík postavte na velmi mírný oheň. Přilijte ochucené žloutky a kleštěmi v nich obracejte špagety, aby se obalily a žloutek zhoustl.
  5. Podávejte posypané zbývajícím sýrem a ozdobené mátovými lístky, popřípadě i chilli papričkou.
Reklama

Hráškové spaghetti carbonara  Foto:

Hráškové spaghetti carbonara, foto: Opravdu zdravě

Opravdu zdravě

Opravdu zdravěJezte s ohledem na své tělo – zásaditě

Naučte se s touto osvěžující lifestylovou kuchařkou jíst zásaditým způsobem. Nabízí vám recepty, nad nimiž se sbíhají sliny, spolu s celostním přístupem ke zdraví. V tomto souboru více než 100 receptů se projevuje tvůrčí nadání gurmetské vegetariánské šéfkuchařky Natashy Corrett, plně podporované zkušeností přední odbornice na výživu Vicki Edgson. Recepty jsou snadné a jídla uvařená podle nich vás osvěží po celý den – od snídaně až po večerní ulehnutí do postele. Vyzkoušejte dokonalý ranní životabudič, lilkové závitky s pestem, zeleninovou polévku s quinoou, salát z karamelizovaných hrušek a čočky, karí z fazolek mungo, kořeněné fazolové karbanátky, kokosový chlebíček, hummus ze špenátu a cizrny, mandlovou buchtu s citronem a mákem nebo banánovou zmrzlinu s křupavým tofé. Lehce se přesvědčíte, jak snadné je využívat sílu alkalizujících potravin a současně jíst chutně a dobře.

Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama