reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Hovězí pupek s glazírovanou cibulkou
Autor: Hermína / Prima Hovězí pupek s glazírovanou cibulkou

Hovězí pupek s glazírovanou cibulkou

Hodnoceno: 0x
Tento recept stojí a padá s kvalitou použitého masa. Vyzrálé hovězí maso v minutkové úpravě je neuvěřitelně šťavnaté a křehké a má natolik skvělou chuť, že si vystačí se solí a pepřem. Zato s přílohou se můžete vyřádit. Výtečné cibulky s balzamikem dodají celému pokrmu šmrnc.
do 30 minut
4 porce

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 9. dílu s tématem HOVĚZÍ MASO najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

reklama

Postup

  1. Je důležité nakrájet z pupku steaky tzv. přes vlákno, aby maso nebylo tuhé. Steaky osolíme a opepříme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a maso orestujeme dozlatova. Mezitím připravíme glazírované cibulky. Do jiné pánve dáme rozehřát kousek másla, přihodíme celé malé cibulky, osolíme a opepříme a necháme je zhnědnout. Opatrně mícháme, aby se nerozbily. Přidáme špetku cukru, kapku balzamikového octa a asi 1 dl vody a chvilku povaříme.
  3. Orestované maso vyndáme a přikryjeme alobalem, aby pomalu došlo. Do pánve z masa nalijeme 1 dl vody a necháme vyvařit (voda na sebe nabere výpek z masa), pak přidáme cibulky a tekutiny spolu promícháme, omáčka tak zintenzivní.
  4. Maso servírujeme tak, že steaky přes vlákna nakrájíme na proužky.
  5. Rukolu, bazalku, petrželku, pažitku, rozmarýn a další bylinky natrháme na menší kousky, promícháme v míse, zakápneme citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a podáváme k masu a glazírovaným cibulkám.

Hovězí pupek s glazírovanou cibulkou  Foto:

Hovězí pupek s glazírovanou cibulkou  Foto:

Hovězí pupek s glazírovanou cibulkou                                                                    Foto: Hermína / Prima

reklama