návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Hovězí guláš s paprikou a rajčaty

Hodnoceno: 0x
8 porcí
do 1,5 hodiny
Hovězí guláš s paprikou a rajčaty
Autor: Smoothcooking.cz Hovězí guláš s paprikou a rajčaty
Jako přílohu můžete zvolit kousek chleba. Jelikož jsou v guláši brambory, tak je sám o sobě vydatný. Ale můžete přidat i těstoviny a nebo houskové knedlíky.

Článek

Myslivecký guláš s perníkovým knedlíkem  Foto:

9x fantastický guláš

Jakmile se začne trochu ochlazovat, chuť na guláš u řady lidí značně stoupá! Zasytí totiž opravdu poctivě – a ta vůně!

Suroviny (8 porcí)

Postup

  1. Nejprve pokrájejte cibuli nadrobno. Rozpalt hrnec na střední plamen a když je horký, přidejte lžíci sádla nebo másla.
  2. Ihned na tuk přidejte pokrájenou cibuli a pomalu restujte dozlatova. K cibuli přidejte lžičku mletého kmínu. Hezky se u pomalého restování rozvoní.
  3. Když je cibule zlatavá, přidejte maso a orestujte. Je potřeba, aby se zatáhlo ze všech stran.
  4. V tu chvíli přidejte gulášovou papriku a trochu chilli. Restujte 1 minutu. Dejte si pozor, aby se paprika nepřipálila. Pak by bylo celé jídlo hořké.
  5. Nalijte do hrnce víno. Přidejte spařená, oloupaná a pokrájená rajčata.
  6. Opepřete a nechte zredukovat. V podstatě potřebujete, aby se tekutina svařila na polovinu.
  7. Když máte víno zredukované, guláš zalijte vývarem. Já používám Konečně vývar, který je silný, a tak přidám ještě půl litru vody. Pokud máte domácí, slabší, tak nalijte litr vývaru.
  8. Přiklopte a nechte hodinu na menším plameni dusit.
  9. Po hodině guláš odklopte. Oloupejte si brambory, pokrájejte na cca 2 cm velké kousky a vložte do guláše.
  10. Přidejte prolisovaný stroužek česneku a nechte dále vařit. Vařte cca 15 minut.
  11. Očistěte papriku a nakrájejte ji na proužky. Po 15 minutách vaření brambor přidejte papriky a vařte dalších 5 minut.
  12. Dosolte, dopepřete dle chuti – a můžete podávat.

Hovězí guláš s paprikou a rajčaty 2 Foto: Hovězí guláš s paprikou a rajčaty 3 Foto: Hovězí guláš s paprikou a rajčaty 4 Foto: Hovězí guláš s paprikou a rajčaty; foto: Smoothcooking.cz

Smoothcooking.cz Foto:

Smooth cooking aneb vaříme hladce

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. Snažím se vám být opět o krok blíže, a tak jsem začala točit videorecepty a vlogy z food akcí.