Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Houbový burger

4 porce
do 30 minut
Houbový burger
Houbový burger Autor: archiv Prima
Vegetariánská varianta burgeru z grilu? Žádný problém pro šéfa Zdeňka Pohlreicha! Stačí maso vyměnit za houby shitake. Vyzkoušejte to také, je to velká dobrota.
Reklama

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Ve woku nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm stroužky jarního česneku, houby shitake zbavené nožiček, nakrájené žampiony, šalotku a kmín. Směs pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete.
  2. Směs nechte chvíli povařit a pak přidejte ještě kousek másla, nakrájenou bazalku, petrželku a tymián. Promíchejte a wok sundejte z grilu.
  3. Do mísy natrhejte listy římského salátu, přidejte polníček, pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou, opepřete, osolte a promíchejte.
  4. Focacciu rozkrojte, pokapejte olivovým olejem a nechte opéct na grilu. Pak na ni dejte salát a směs z hub a nandejte na talíř spolu se zbytkem salátu.
Reklama

Houbový burger Foto:

Houbový burger Foto:

Houbový burger, foto: archiv Prima

V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete další skvělé grilovací recepty od Zdeňka Pohlreicha:

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama