Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Houbové rizoto s mandlemi a křupavou šalvějí

3–4 porce
do 1 hodiny
Houbové rizoto s mandlemi a křupavou šalvějí
Houbové rizoto s mandlemi a křupavou šalvějí Autor: isifa.com
Pokud nemáte chuť použít mandlové mléko, použijte 100 ml bílého vína nebo 5 lžic sherry a dvakrát tolik vývaru.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Hříbky zalijte vařící vodou a nechte 15 minut namočené. Slijte vodu, ale zachovejte ji, a hříbky překrájejte.
  2. Mezitím rozehřejte máslo nebo olej ve velké pánvi na smažení. Přidejte nasekanou cibuli, nasekaný česnek a jednu snítku šalvěje a smažte na mírném ohni asi 5 minut, dokud vše nezměkne. Přidejte hříbky a žampióny a smažte dalších 5 minut.
  3. Přidejte do pánve rýži, míchejte, aby se jednotlivá zrnka obalila směsí. Zvyšte teplotu a přilijte vodu, ve které se houby namáčely. Nechte pobublávat, dokud se skoro všechna tekutina neabsorbuje.
  4. Přilijte asi polovinu vývaru a vařte opět, dokud se nevsákne (občas promíchejte), potom přidejte zbytek vývaru a vařte do absorbování. Přidejte mandlové mléko a míchejte, dokud rizoto nebude krémové a měkké. To potrvá asi 20 minut. Dobře ochuťte a vyndejte šalvěj.
  5. V menší pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte lístky šalvěje a smažte, dokud nezačnou být křupavé. Pak je vyndejte a osušte v papírové utěrce. Do pánve přidejte hrudku másla spolu s mandlemi a smažte, dokud nebudou nahnědlé, potom přidejte ještě trochu másla a orestujte lišky. Dobře dochuťte.
  6. Navrch rizota naaranžujte lišky a posypte mandlemi a šalvějovými lístky.
Reklama

Houbové rizoto s mandlemi a křupavou šalvějí Foto: isifa.com

Houbové rizoto s mandlemi a křupavou šalvějí. Foto: isifa.com

Související témata: rizoto , risotto , lišky , lesní houby , Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama