reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Houbičky nakyselo
Autor: Slepičárna blog Houbičky nakyselo

Houbičky nakyselo

Hodnoceno: 6x
K vínu, k sýrům, jen tak navečer. Houbičky nakyselo jsou ideální podzimní pochoutkou, kterou si nemůžete nechat ujít. Tak šup do lesa, ať máte z čeho zavařovat! :)
do 30 minut

reklama

Suroviny

Postup

  1. Očistěte houby, větší nakrájejte, malinké nechte celé.
  2. Do velkého hrnce nalijte půl litru vody, přidejte ocet, bobkové listy, nové koření, pepř, hořčičná semínka, sůl a na kolečka nakrájené šalotky.
  3. Přiveďte k varu. Jakmile to v hrnci začne bublat, přidejte houby a vařte 5 minut, sem tam zamíchejte. Nechte trošku vychladnout.
  4. Mezitím si připravte čisté skleničky s uzavíratelnými víčky, mně to vyšlo na 6 menších zavařovaček. Naplňte je houbami až po okraj a zalijte lákem. Uzavřete víčky a sterilujte ponořené v hrnci s vodou při 80 °C asi 20 minut.
  5. Nebo to udělejte ještě snadněji. Vložte je víčky dolů do myčky a nechte “projet” programem s nejvyšší možnou teplotou. Nechte je aspoň 2 týdny uležet. 

reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Malá jídla