návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Horké a snadné čokoládové suflé

do 30 minut
Čokoládové suflé podle Markéty je snadné
Čokoládové suflé podle Markéty je snadné
I přes honosný název zvládnete toto čokoládové suflé sami doma. Nejedná se totiž o žádnou složitou laskominu.
Reklama
Reklama

Potřebovat budete 2 malé hrníčky, které si vymažte máslem a vysypejte drcenými mandlemi. Poté si připravte rozehřátou čokoládu, dejte ji do misky, přidejte 5 lžic kávového likéru, promíchejte. Přidejte dvě lžíce mouky, asi 100 g cukru a opět promíchejte.

Dále přidejte 4 žloutky a směs důkladně promíchejte, aby se vše spojilo. Našlehejte si bílky a když je sníh hotový, postupně jej zapracujte do směsi, aby se sníh nerozbil a směs zůstala nadýchaná. Směsí naplňte připravené hrníčky zhruba do dvou třetin

Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte zhruba 15 až 20 minut. Je třeba, aby suflé udělalo křupavou krustu a uvnitř zůstalo tekuté.

Přiveďte smetanu k varu a ve vodní lázni si rozehřejte čokoládu. Trochu smetany si nalijte do misky, přidejte trochu čokolády, eventuálně i kávového likéru, důkladně promíchejte a vytvořte jemnou čokoládovou polevu. Hotové suflé potřete polevou a dozdobte kandovaným pomerančem.

Další novinky a zajímavé tipy najdete na Facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama