Suroviny
- mléčná čokoláda na vaření 70 g
- hořká čokoláda na vaření 70 g
- smetana ke šlěhání 150 ml
- Mléko 150 ml
- vanilkový extrakt 1 lžička
- Skořice 1 lžička
- mletý kardamom (volitelné) 1 lžička
- hnedý cukr 1 lžíce
- mini maršmelouny
Článek
24 božských čokoládových dortů, moučníků i dezertů
Sladká jídla z čokolády jsou mezi lidmi velice oblíbená. Není se čemu divit, jsou hezká na pohled a chuťově fantastická. Když se navíc přidá čerstvé ovoce, sbíhají se...
Postup přípravy
- V rendlíčku krátce svařte mléko, smetanu, cukr, vanilkový extrakt a koření.
- Na vedlejší plotýnce si na vodní lázni (kovová miska položená na hrnci s vroucí vodou) rozpusťte nalámanou čokoládu.
- Do rozpuštěné čokolády hned postupně vmíchávejte smetanovou směs s kořením.
- Podávejte s maršmelouny, vyšlehanou šlehačkou nebo třeba špetkou chilli.