Suroviny
- čokoláda na vaření (mléčná ) 70 g
- čokoláda na vaření (hořká ) 70 g
- smetana na vaření 150 ml
- mléko 150 ml
- vanilkový extrakt 1 lžička
- skořice 1 lžička
- kardamom (mletý (volitelné)) 1 lžička
- hnědý cukr 1 lžíce
- bonbony (mini maršmelouny)
Článek
24 božských čokoládových dortů, moučníků i dezertů
Sladká jídla z čokolády jsou mezi lidmi velice oblíbená. Není se čemu divit, jsou hezká na pohled a chuťově fantastická. Když se navíc přidá čerstvé ovoce, sbíhají se...
Postup přípravy
- V rendlíčku krátce svařte mléko, smetanu, cukr, vanilkový extrakt a koření.
- Na vedlejší plotýnce si na vodní lázni (kovová miska položená na hrnci s vroucí vodou) rozpusťte nalámanou čokoládu.
- Do rozpuštěné čokolády hned postupně vmíchávejte smetanovou směs s kořením.
- Podávejte s maršmelouny, vyšlehanou šlehačkou nebo třeba špetkou chilli.