Suroviny
- červená paprika (viz tip) 6 ks
- feta (rozdrobená) 1 hrnek
- řecký jogurt 1/4 hrnku
- hladkolistá petržel (nakrájená) 2 lžíce
- česnek (rozdrcený) 2 stroužky
- citronová šťáva (nemusí být) 2 lžíce
- olivový olej (nemusí být) 1 lžíce
- sůl (podle chuti)
Postup přípravy
- Papriky lehce ogrilujte, aby trochu změkly a rozvoněly se. Pokud chcete, můžete je upéct a oloupat, viz tip níže.
- V misce dobře utřete fetu s jogurtem. Přidejte petrželku, česnek a sůl. Papriky naplňte touto směsí. V jiné misce promíchejte citronovou šťávu a olivový olej a směsí těsně před podáváním zakapejte papriky.
PRIMA TIP: Pečené papriky mají úplně jinou chuť než syrové a jsou nádherně vláčné. Papriky můžete opéci na grilu, v troubě nebo přímo nad plamenem tak, aby vrchní vrstva slupky zčernala. Pak je vložte do sáčku a uzavřete (nebo do misky a tu přikryjte), aby se zapařily. Zčernalá slupka půjde snadno stáhnout a pod ní se objeví nádherně červená, vláčná dužina se sladkou chutí. Zkuste to – je to opravdový zážitek!