návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Grilované papriky plněné fetou

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 30 minut
Grilované papriky plněné fetou
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Grilované papriky plněné fetou
Pár surovin, pořádné letní papriky a dobrá feta stačí k vykouzlení božského jídla i úsměvů od ucha k uchu. Na tuhle dobrotu se nezapomíná.

Článek

Vegetariánský kebab  s feta sýrem a rajčátky Foto:

18x originální grilovačka bez masa

Když se řekne grilování, většina z nás si představí pořádný kus masa nebo klobásky, ale na grilu se dá připravit i báječná bezmasá hostina!

Postup

  1. Papriky lehce ogrilujte, aby trochu změkly a rozvoněly se. Pokud chcete, můžete je upéct a oloupat, viz tip níže.
  2. V misce dobře utřete fetu s jogurtem. Přidejte petrželku, česnek a sůl. Papriky naplňte touto směsí. V jiné misce promíchejte citronovou šťávu a olivový olej a směsí těsně před podáváním zakapejte papriky.

PRIMA TIP: Pečené papriky mají úplně jinou chuť než syrové a jsou nádherně vláčné. Papriky můžete opéci na grilu, v troubě nebo přímo nad plamenem tak, aby vrchní vrstva slupky zčernala. Pak je vložte do sáčku a uzavřete (nebo do misky a tu přikryjte), aby se zapařily. Zčernalá slupka půjde snadno stáhnout a pod ní se objeví nádherně červená, vláčná dužina se sladkou chutí. Zkuste to – je to opravdový zážitek!