Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilované kuře v kokosu a limetě
Přinášíme neodolatelný návod, jak si chuť exotiky tropických ostrovů přivolat i na chalupě na Šumavě. Připravte si šťavnaté a křehké grilované kuře s vůní kokosu a limety.
do 30 minut
4 porce
Další báječné recepty pro tu nejlepší grilovačku najdete v našem speciálu:
Suroviny (4 porce)
Marináda:
- čerstvý koriandr, nasekaný 1 hrst
- kokosové mléko 200 ml
- Olivový olej 60 ml
- kůra a šťáva z 1 limety
- červená kari pasta 1 lžíce
- drcené chilli vločky 1 lžička
- Sůl 1/2 lžičky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Přísady na marinádu promíchejte v míse. Několik lžic marinády si dejte stranou.
- Do marinády vložte maso a dobře promíchejte. Nechte asi 30 minut marinovat v chladu, lépe 1 až 2 hodiny. Před grilováním nechte maso dojít do pokojové teploty.
- Grilujte na středním žáru asi 5 až 7 minut z každé strany, občas potřete marinádou. Před podáváním nechte maso 5 až 10 minut odpočívat. Pak ho nakrájejte na plátky a podávejte zakapané marinádou, kterou jste si dali stranou.
Grilované kuře v kokosu a limetě; foto: Marek Kučera