Suroviny
- kuřecí stehno (vykostěná nebo stehenní řízky) 1 kg
Marináda
- koriandr (čerstvý, nasekaný) 1 hrst
- kokosové mléko 200 ml
- olivový olej 60 ml
- limetková šťáva z 1 limety
- limetková kůra z 1 limety
- červená curry pasta 1 lžíce
- chilli (drcené chilli ) 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
Další báječné recepty pro tu nejlepší grilovačku najdete v našem speciálu:
Postup přípravy
- Přísady na marinádu promíchejte v míse. Několik lžic marinády si dejte stranou.
- Do marinády vložte maso a dobře promíchejte. Nechte asi 30 minut marinovat v chladu, lépe 1 až 2 hodiny. Před grilováním nechte maso dojít do pokojové teploty.
- Grilujte na středním žáru asi 5 až 7 minut z každé strany, občas potřete marinádou. Před podáváním nechte maso 5 až 10 minut odpočívat. Pak ho nakrájejte na plátky a podávejte zakapané marinádou, kterou jste si dali stranou.