Kapr
- podkovy z kapra 1,5 kg
- česnek 3-4 stroužky
- citron 1/2 ks
- tymián citrónový (není nutný) 1 snítka
- sůl
- čerstvě namletý pepř (bílý)
Bramborový salát
- brambory (malé salátové ) 750 g
- dijonská hořčice 1 lžička
- citronová šťáva asi 3 lžíce
- med 1-2 lžičky
- kapary 1 lžíce
- sušená rajčata (v oleji) 80 g
- hladkolistá petržel 1 hrst
- slunečnicový olej 4-5 lžic
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý)
Všechny díly pořadu Hrdina kuchyně najdete v odkazu:
Odkaz
Hrdina kuchyně
Všechny informace, videa a bonusové materiály o pořadu Hrdina kuchyně najdete ZDE!
Postup přípravy
- Stroužky česneku utřete nebo podrťte s trochou soli. Podkovy osolte, opepřete, potřete česnekem, mírně zakápněte citronovou šťávou, přidejte snítku tymiánu a nechte minimálně 2 hodiny, klidně přes noc, marinovat. Pánev nebo gril rozehřejte zhruba na 200 °C a kapra grilujte z obou stran. Během 10 minut by měl být hotový.
- Brambory uvařte, oloupejte a nakrájejte na plátky nebo menší kostky, malé brambory stačí přepůlit. Z oleje, citronové šťávy, medu a dijonské hořčice umíchejte dresink. Brambory dresinkem polijte, přidejte nasekanou cibulku, kapary, rajčata, sůl a pepř, nakrájenou listovou petržel a zamíchejte.