návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Glazovaná vepřová pečeně se zelným salátem s jablky

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 2 hodin
Glazovaná vepřová pečeně se zelným salátem s jablky
Autor: archiv Kikkoman Glazovaná vepřová pečeně se zelným salátem s jablky
Vepřová pečínka s křupavou kůrčičkou má vynikajicí chuť díky výrazné marinádě. Jako přílohu vyzkoušejte svěží a křupavý salát ze zelí se sladkým jablkem – dokonalá kombinace!

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Maso potřete pepřem a kůži nařízněte ve dvou směrech do mřížky. Pečeni položte kůží dolů do pekáče a přilijte 500 ml vařící vody. Zhruba 30 minut poduste v troubě.
  2. Mezitím očistěte cibuli a kořenovou zeleninu, nahrubo nakrájejte a přisypte kolem pečeně. V průběhu pečení opakovaně polévejte vypečenou šťávou. Po 30 minutách maso otočte a pečte dalších 30 minut. Promíchejte med, kmín a sójovou omáčku. Troubu stáhněte na 180 °C a pečeni potírejte připravenou směsí. Po cca 30 minutách maso z trouby vyndejte.
  3. Na salát oloupejte jablka, vykrojte jádřince, nakrájejte na slabé plátky a vložte do citronové šťávy. Z vinného octa, slunečnicového oleje, kmínu, soli a pepře připravte marinádu. Ze zelí vyřízněte košťál a zelí i cibuli nastrouhejte najemno a přibližně 4 minuty blanšírujte ve vařící vodě, poté vodu slijte. Ještě za tepla promíchejte s jablky a marinádou.
  4. Vepřovou pečeni podávejte se salátem a případně bramborovým knedlíkem.

Glazovaná vepřová pečeně se zelným salátem s jablky  Foto:

Glazovaná vepřová pečeně se zelným salátem s jablky, foto: archiv Kikkoman

Kikkoman - tradiční japonská omáčka

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka