reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Galetka s marcipánem a ovocem
Autor: Kitchen and the City Galetka s marcipánem a ovocem

Galetka s marcipánem a ovocem

Hodnoceno: 0x
Výběr ovoce necháme jen na vás – s meruňkami jsou tyto galetky skvělé, ale jelikož není jejich čas, dobře poslouží například i hrušky! :)
do 1 hodiny

reklama

Suroviny

Marcipánová náplň:

Postup

  1. Máslo nakrájejte na kostky a rychle s ostatními ingrediencemi vypracujte těsto.
  2. Dejte vychladit do lednice alespoň na půl hodiny, nejlépe přes noc.
  3. Z těsta vyválejte placku, potřete marcipánovou náplní asi 3 cm od okraje, poklaďte ovocem a okraje těsta přehněte přes ovoce.
  4. Vložte do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečte přibližně 40–45 minut. Ovoce posypte cukrem, přidejte máslo a dopečte pod grilem.

Galetka s marcipánem a ovocem 2 Foto: Galetka s marcipánem a ovocem; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

reklama