Suroviny
- brambory (nakrájené na nudličky) 300 g
- sůl
- listový špenát 250 g
- drcená rajčata (konzervovaná) 300 g
- česnek 1 stroužek
- mletá uzená paprika 1/2 lžičky
- vejce 4 ks
- feta 50 g
- máslo 2 lžíce
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Brambory uvařte v mírně osolené vodě doměkka, trvá to zhruba 10–15 minut. Troubu předehřejte na 200 °C.
- Špenát operte ve studené vodě a nechte okapat v cedníku. Jakmile jsou brambory vařené, slijte horkou vodu přes špenát, aby zavadl.
- Ze špenátu vymačkejte přebytečnou vodu (dobře to jde vařečkou), osolte, opepřete, promíchejte s rajčaty, česnekem, uzenou paprikou, vejci a sýrem.
- Rozpalte pánev, vyskládejte do ní brambory, navrch rozložte směs, poklaďte máslem a zapékejte v troubě 15–20 minut. Vyjměte a podávejte.