Frittata s ovčím sýrem
Zdroj: Marek Bartoš / Lehká kuchyně
Frittata s ovčím sýrem
Zdroj:
Marek Bartoš / Lehká kuchyně
Moje hodnocení
25x
Záchrana, když nestihnete nakoupit. Většinu surovin určitě najdete doma a ty zbylé snadno nahradíte – špenát jinou listovou zeleninou, hráškem nebo na nudličky nakrájenou paprikou, fetu jiným ovčím sýrem, ale vyzkoušejte nejdřív originál. Pravděpodobně si pak raději nakoupíte fetu do zásoby.
Brambory uvařte v mírně osolené vodě doměkka, trvá to zhruba 10–15 minut. Troubu předehřejte na 200 °C.
Špenát operte ve studené vodě a nechte okapat v cedníku. Jakmile jsou brambory vařené, slijte horkou vodu přes špenát, aby zavadl.
Ze špenátu vymačkejte přebytečnou vodu (dobře to jde vařečkou), osolte, opepřete, promíchejte s rajčaty, česnekem, uzenou paprikou, vejci a sýrem.
Rozpalte pánev, vyskládejte do ní brambory, navrch rozložte směs, poklaďte máslem a zapékejte v troubě 15–20 minut. Vyjměte a podávejte.
Zdroj receptu
Zdeněk Pohlreich
Taková normální kuchařka
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.