reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Frittata s ovčím sýrem
Autor: Marek Bartoš / Lehká kuchyně Frittata s ovčím sýrem

Frittata s ovčím sýrem

Hodnoceno: 3x
Záchrana, když nestihnete nakoupit. Většinu surovin určitě najdete doma a ty zbylé snadno nahradíte – špenát jinou listovou zeleninou, hráškem nebo na nudličky nakrájenou paprikou, fetu jiným ovčím sýrem, ale vyzkoušejte nejdřív originál. Pravděpodobně si pak raději nakoupíte fetu do zásoby.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Brambory uvařte v mírně osolené vodě doměkka, trvá to zhruba 10–15 minut. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Špenát operte ve studené vodě a nechte okapat v cedníku. Jakmile jsou brambory vařené, slijte horkou vodu přes špenát, aby zavadl.
  3. Ze špenátu vymačkejte přebytečnou vodu (dobře to jde vařečkou), osolte, opepřete, promíchejte s rajčaty, česnekem, uzenou paprikou, vejci a sýrem.
  4. Rozpalte pánev, vyskládejte do ní brambory, navrch rozložte směs, poklaďte máslem a zapékejte v troubě 15–20 minut. Vyjměte a podávejte.

Frittata s ovčím sýrem  Foto: Frittata s ovčím sýrem; foto: Marek Bartoš/Lehká kuchyně

Lehká kuchyně Foto:

Lehká kuchyně

Zdeněk Pohlreich

„Celý život jsem na dietě a vlastně nevím, na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit tzv. z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Lehká kuchyně je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád – skvělé chuti a prezentace jídla! Tyto pokrmy mohou chutnat báječně a vypadat lákavě a navíc se po nich nesvalíte na gauč, ale budete se cítit lehce!“

V nové kuchařce najdete 87 receptů. Vydává nakladatelství Sevruga, doporučená cena 399 Kč.

Knihu můžete zakoupit ZDE.

reklama