Základní těsto
- Vejce 2 ks
- krupicový cukr 1 lžíce
- hladká mouka 125 g
- Mléko 300 ml
- Sůl 1 špetka
- máslo na smažení
Na hotové palačinky
- velký citron v bio kvalitě
- moučkový cukr 4 lžíce
Postup přípravy
- Ve velké míse rozmíchejte vejce se solí a cukrem. Pak vmíchejte mouku, až vznikne husté těsto bez žmolků. Postupně do něho zapracovávejte mléko. Řídké těsto nechte v lednici hodinu uležet a ještě lépe přes noc. Pokud po odležení těsto zhoustne, pak ho můžete lehce mlékem rozředit. Těstíčko by se mělo dobře rozlévat po pánvi.
- Do rozpálené pánve rozpusťte malý kousek másla. Těsto rozlijte po celé ploše pánve a palačinku pečte po obou stran dozlatova.
- Hotovou palačinku nandejte na talíř, hojně ji pocitronujte a poprašte moučkovým cukrem. Čím víc, tím líp.