Najděte si recept
Na co máte chuť?

Francouzské palačinky s citronem a cukrem
Na francouzskou palačinku stačí nakapat citronovou šťávu a posypat ji moučkovým cukrem – a rázem se z toho stane hříšně dobrý dezert.
do 10 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Základní těsto:
- Vejce 2 ks
- krupicový cukr 1 lžíce
- hladká mouka 125 g
- Mléko 300 ml
- Sůl 1 špetka
- máslo na smažení
Na hotové palačinky:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velké míse rozmíchejte vejce se solí a cukrem. Pak vmíchejte mouku, až vznikne husté těsto bez žmolků. Postupně do něho zapracovávejte mléko. Řídké těsto nechte v lednici hodinu uležet a ještě lépe přes noc. Pokud po odležení těsto zhoustne, pak ho můžete lehce mlékem rozředit. Těstíčko by se mělo dobře rozlévat po pánvi.
- Do rozpálené pánve rozpusťte malý kousek másla. Těsto rozlijte po celé ploše pánve a palačinku pečte po obou stran dozlatova.
- Hotovou palačinku nandejte na talíř, hojně ji pocitronujte a poprašte moučkovým cukrem. Čím víc, tím líp.
Francouzské palačinky s citronem a cukrem. Foto: Výpečky.com
Milujeme Výpečky!
Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.
Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.