Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Francouzské jelítko s kaší a jablkem a kachní parmentier

4 porce
do 1 hodiny
Francouzské jelítko s kaší a jablkem a kachní parmentier
Francouzské jelítko s kaší a jablkem a kachní parmentier Autor: archiv Prima
Zdeněk Pohlreich se vydal přímo do Paříže, aby vám připravil ty nejlepší francouzské speciality ve speciálním dílu Teď vaří šéf – Výlet do Paříže.
Reklama

Všechny recepty z 22. dílu s tématem VÝLET DO PAŘÍŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Nejdříve si připravte parmentier: kousek jelítka vymačkejte do mísy a přidejte nakrájený kachní confit, čerstvé oregano, osolte, opepřete a směs spojte. Vytvarujte placičky a nechte orestovat na oleji.
  2. Zbytek jelítka propíchejte, aby na pánvi neprskalo, a na koncích přichyťte párátkem.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a jelítko z obou stran pozvolna orestujte spolu s nakrájeným jablkem. Pak přidejte kousek másla a nechte rozpustit.
  4. Na jeden talíř nandejte opečené jelítko a část opečených jablíček, na druhý talíř pak orestovaný kachní parmentier se zbytkem jablek a kachní šťávou.
  5. Oboje podávejte s bramborovou kaší.
Reklama

Francouzské jelítko s kaší a jablkem a kachní parmentier Foto:

Francouzské jelítko s kaší a jablkem a kachní parmentier Foto:

Francouzské jelítko s kaší a jablkem a kachní parmentier Foto:

Francouzské jelítko s kaší a jablkem a kachní parmentier, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama