Suroviny
- uzená slanina 340 g
- cibule 1 ks
- česnek 3 stroužky
- hlávkové zelí 1 menší hlávka
- široké nudle (nebo fleky) 450 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Nakrájenou slaninu vložte do velké pánve a restujte na mírném ohni dozlatova.
- Zatímco se slanina restuje, připravte velký hrnec. Nalijte do něj dostatek vody, přiveďte k varu a osolte. Vařte v něm těstoviny podle návodu. Jakmile budou hotové, slijte je a dejte stranou.
- K hotové slanině přidejte plátky oloupané cibule, prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezesklovatí a česnek se nerozvoní.
- Přidejte nakrouhané zelí a restujte do změknutí. Pokud nemáte dostatek místa v pánvi, můžete zelí přidávat po částech. Jakmile změkne, přidejte vařené těstoviny a dochuťte.
Připravte si klasické šunkofleky s uzeným masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE