Suroviny
- fettuccine 250 g
 - krevety 500 g
 - mořská sůl
 - pepř
 - máslo 8 lžic
 - česnek 4 stroužky
 - oregano 1/2 lžičky
 - chilli 1/2 lžičky
 - rukola 2 hrnky
 - strouhaný parmazán 1/4 hrnku
 - hladkolistá petržel 2 lžíce
 
    
    
Postup přípravy
Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu, tak aby byly al dente, na skus. Sceďte je.
Oloupané krevety okořeňte solí a pepřem a dejte prozatím stranou.
Ve velké pánvi rozpusťte na středním plameni 2 lžíce másla, přidejte oregano, česnek a chilli a za stálého míchání vše restujte, až se česnek rozvoní, trvá to asi 1–2 minuty.
Do pánve přidejte krevety a za občasného míchání je restujte asi 2–3 minuty, až zrůžoví. Krevety vyjměte z pánve a nechte stranou.
V pánvi rozpusťte zbývajících 6 lžic másla. Vmíchejte uvařené těstoviny, rukolu a nastrouhaný parmazán. Míchejte asi 2 minuty, až rukola začne vadnout. Poté vmíchejte krevety a ihned podávejte posypané nasekanou petrželí.