návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Fettuccine s krevetami a česnekem

4 porce
do 30 minut
Fettuccine s krevetami a česnekem
Fettuccine s krevetami a česnekem
Málokteré jídlo je tak uspokojivé, jako plný talíř kouřící pasty. A pokud zkusíte tuto verzi s hromadou krevet, česnekovým máslem a pikantní rukolou, budou vaše chuťové buňky zaručeně v sedmém nebi :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu, tak aby byly al dente, na skus. Sceďte je.
  2. Oloupané krevety okořeňte solí a pepřem a dejte prozatím stranou.
  3. Ve velké pánvi rozpusťte na středním plameni 2 lžíce másla, přidejte oregano, česnek a chilli a za stálého míchání vše restujte, až se česnek rozvoní, trvá to asi 1–2 minuty.
  4. Do pánve přidejte krevety a za občasného míchání je restujte asi 2–3 minuty, až zrůžoví. Krevety vyjměte z pánve a nechte stranou.
  5. V pánvi rozpusťte zbývajících 6 lžic másla. Vmíchejte uvařené těstoviny, rukolu a nastrouhaný parmazán. Míchejte asi 2 minuty, až rukola začne vadnout. Poté vmíchejte krevety a ihned podávejte posypané nasekanou petrželí.
Reklama

Fettuccine s krevetami a česnekem  Foto:

Fettuccine s krevetami a česnekem, foto: DamnDelicious.net

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama