Suroviny
- fettuccine 250 g
- krevety 500 g
- mořská sůl
- pepř
- máslo 8 lžic
- česnek 4 stroužky
- oregano 1/2 lžičky
- chilli 1/2 lžičky
- rukola 2 hrnky
- strouhaný parmazán 1/4 hrnku
- hladkolistá petržel 2 lžíce
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu, tak aby byly al dente, na skus. Sceďte je.
- Oloupané krevety okořeňte solí a pepřem a dejte prozatím stranou.
- Ve velké pánvi rozpusťte na středním plameni 2 lžíce másla, přidejte oregano, česnek a chilli a za stálého míchání vše restujte, až se česnek rozvoní, trvá to asi 1–2 minuty.
- Do pánve přidejte krevety a za občasného míchání je restujte asi 2–3 minuty, až zrůžoví. Krevety vyjměte z pánve a nechte stranou.
- V pánvi rozpusťte zbývajících 6 lžic másla. Vmíchejte uvařené těstoviny, rukolu a nastrouhaný parmazán. Míchejte asi 2 minuty, až rukola začne vadnout. Poté vmíchejte krevety a ihned podávejte posypané nasekanou petrželí.