zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Feta marinovaná po řecku
Spouštím video za 5s.

Feta marinovaná po řecku

Hodnoceno: 0x
Ideální chuťovka k víkendovému mlsání – ten už se opravdu blíží. Jestli na sobotu večer plánujete posezení s přáteli, naservírujte jim marinovanou fetu!
do 30 minut

reklama

Postup

  1. Sýr vyndejte na prkénko, zlehka osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupejte a prolisujte do hrnku s olivovým olejem.
  2. Bylinky posekejte nahrubo (bez dřevnatých stonků), tak aby stále zůstaly znatelné lístky – vypadá to hezky. Chilli papričky a sušená rajčata také nasekejte nahrubo.
  3. Všechny tyto suroviny pak vmíchejte do česnekového oleje. Do sklenice dávejte vždy jednu vrstvu kostek sýra, zalijte ji olejem se všemi přísadami, a takto pokračujte dokud nebude sklenice plná.
  4. Kostky sýra by měly být zcela ponořené. Nechte v chladu odležet nejméně dva dny. Podávejte s miskou ajvaru, který krásně doplňuje chuť tohoto jídla, olivami a beraními rohy.

Feta marinovaná po řecku 2 Foto: Feta marinovaná po řecku; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu