Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Feta marinovaná po řecku

do 30 minut
Feta marinovaná po řecku
Spouštím video za 5s.
Ideální chuťovka k víkendovému mlsání – ten už se opravdu blíží. Jestli na sobotu večer plánujete posezení s přáteli, naservírujte jim marinovanou fetu!
Reklama

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Reklama

Postup

  1. Sýr vyndejte na prkénko, zlehka osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupejte a prolisujte do hrnku s olivovým olejem.
  2. Bylinky posekejte nahrubo (bez dřevnatých stonků), tak aby stále zůstaly znatelné lístky – vypadá to hezky. Chilli papričky a sušená rajčata také nasekejte nahrubo.
  3. Všechny tyto suroviny pak vmíchejte do česnekového oleje. Do sklenice dávejte vždy jednu vrstvu kostek sýra, zalijte ji olejem se všemi přísadami, a takto pokračujte dokud nebude sklenice plná.
  4. Kostky sýra by měly být zcela ponořené. Nechte v chladu odležet nejméně dva dny. Podávejte s miskou ajvaru, který krásně doplňuje chuť tohoto jídla, olivami a beraními rohy.
Reklama

Feta marinovaná po řecku 2 Foto: Feta marinovaná po řecku; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Recept

Marinovaná feta Foto:

Marinovaná feta

Výbornou chuťovku k vínu nebo pivu si jednoduše připravíte doma během chvilky. Marinovaný sýr je i skvělou přísadou do zeleninových salátů.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama