reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Feta marinovaná po řecku
Spouštím video za 5s.

Feta marinovaná po řecku

Hodnoceno: 0x
Ideální chuťovka k víkendovému mlsání – ten už se opravdu blíží. Jestli na sobotu večer plánujete posezení s přáteli, naservírujte jim marinovanou fetu!
do 30 minut

reklama

Postup

  1. Sýr vyndejte na prkénko, zlehka osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupejte a prolisujte do hrnku s olivovým olejem.
  2. Bylinky posekejte nahrubo (bez dřevnatých stonků), tak aby stále zůstaly znatelné lístky – vypadá to hezky. Chilli papričky a sušená rajčata také nasekejte nahrubo.
  3. Všechny tyto suroviny pak vmíchejte do česnekového oleje. Do sklenice dávejte vždy jednu vrstvu kostek sýra, zalijte ji olejem se všemi přísadami, a takto pokračujte dokud nebude sklenice plná.
  4. Kostky sýra by měly být zcela ponořené. Nechte v chladu odležet nejméně dva dny. Podávejte s miskou ajvaru, který krásně doplňuje chuť tohoto jídla, olivami a beraními rohy.

Feta marinovaná po řecku 2 Foto: Feta marinovaná po řecku; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu