návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Farmářský salát se ztraceným vejcem

2 porce
do 1 hodiny
Farmářský salát se ztraceným vejcem
Farmářský salát se ztraceným vejcem Autor: akademiekvality.cz
Jakmile se začne oteplovat, přirozeně se objevuje chuť na čerstvý salát. Pokud ho chcete servírovat jako hlavní pokrm, neměly by v něm chybět ani sacharidy a bílkoviny, v tomto případě zastoupené malými brambůrkami a lahodným ztraceným vejcem i křupavou slaninou.
Reklama

Suroviny (2 porce)

Ztracené vejce:

Reklama

Postup

  1. Připravte si zálivku vyšleháním všech uvedených ingrediencí do hladké emulze. Brambory uvařte i se slupkou a poté je nechte vychladnout. Slaninu nasekejte na kostičky a orestujte ji na pánvi dokřupava.
  2. Do mísy vložte polníček, špenát, nahrubo nasekaný kopr a na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli. Vše promíchejte se zálivkou. Do salátu vmíchejte slaninu a opatrně i brambory nakrájené napůl nebo na silnější na plátky, pokud jsou větší. Podle chuti můžete salát osolit a opepřit.
  3. Poté připravte ztracené vejce. Do hrnce většího průměru nalijte vodu a nechte ji zahřát tak, aby se v ní objevily bublinky, ale nevařila se. Do vody přidejte ocet a lžící vodu roztočte, abyste vytvořili vír. Pozor, aby nebyl moc prudký. Vejce rozklepněte do naběračky nebo hrníčku a opatrně ho vlijte do víru. Čím více ve středu víru bude, tím bude kulatější. Pokud se vám vejce lehce rozvine, lžící jej můžete zase zavinout. Vejce vařte asi 4 minuty a poté ho opatrně přeneste do misky se studenou vodou. To samé zopakujte i s druhým vejcem.
  4. Salát rozdělte na dva talíře a navrch položte ztracené vejce. Podávejte s dobrým pečivem.
Reklama

Další zajímavé informace o vejcích a spoustu dalších receptů najdete na www.akademiekvality.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama