Suroviny
- farfalle 500 g
- kuřecí prsa (na kousky) 500 g
- cherry rajčata (na větvičce) 400 g
- cibule 2 ks
- sušená rajčata 50 g
- česnek (na plátky) 2 stroužky
- olivový olej 30 ml
- smetana 250 ml
- strouhaný parmazán 100 g
- bazalka
- tymián
- oregano
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte dle návodu na obalu.
- Větvičky rajčat dejte na plech s pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte péct do trouby na 6 minut při teplotě 180 °C.
- V pánvi na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli spolu s česnekem dozlatova, přidejte osolené a opepřené kuřecí kousky, maso tzv. zatáhněte a zalijte smetanou.
- Do takto připraveného základu přidejte bazalku, tymián, oregano a nakonec na proužky pokrájená sušená rajčata.
- Omáčku prohoďte s těstovinami. Jednotlivé porce posypte strouhaným parmazánem a přidejte větvičku upečených rajčátek. Anebo místo nich můžete použít např. grilovanou zeleninu.