návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Falešná humrová pomazánka

Hodnoceno: 2x
4 porce
do 1 hodiny
Falešná humrová pomazánka
Autor: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Falešná humrová pomazánka
Některé věci z doby minulé jsou tak skvělé, že by bylo škoda nazývat je jinými jmény jen proto, že jejich původní je poněkud zavádějící. Neodlehčujte pomazánku jogurtem nebo zakysanou smetanou, patří do ní majonéza, a namažte si ji třeba na chlebíčky.

Postup

  1. Do 1 l vroucí vody vlijte víno, přidejte jednu oloupanou a rozkrojenou cibuli, jednu očištěnou mrkev a jednu petržel. Osolte, přidejte provensálské koření a vložte do nálevu rybu. Povařte ji 5 minut, nechte 10 minut chladnout, vyjměte a nechte ji okapat.
  2. Mezitím zbylé cibule oloupejte, nakrájejte nadrobno a osolte, aby pustily šťávu. Celer, petržel a zbylé mrkve oloupejte a nastrouhejte najemno.
  3. Z filé odstraňte případné kosti pomocí pinzety, maso rozdělte vidličkou na kousky velikosti sousta, promíchejte se zeleninou a majonézou. Osolte a chuť dolaďte citronovou šťávou a cukrem. Zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice.
  4. Servírujte natřené na vece s plátky limety a snítkou petrželky.

Falešná humrová pomazánka  Foto: Falešná humrová pomazánka; foto: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Foto:

Květa Fialová, Martin Slunečko

První kuchařka Květy Fialové je na světě a s ní řada původních receptů na pokrmy, které tato slavná filmová a divadelní herečka vařila nejraději. Květa Fialová vynikala nejen jako herečka, ale i jako kuchařka, která celý život ráda vařila, a to nejraději pro ostatní. Kniha nabízí nápadité recepty, které vycházely z Květiny fantazie, podle nichž připravíte neobvyklé saláty, polévky, herecké rychlovky a také se dozvíte, jak připravit lehká zeleninová jídla, středomořské speciality, ryby, drůbež i tradiční dezerty. Recepty provází Květa svým komentářem a vzpomíná na zákulisí své domácí kuchyně. V kuchařce nechybějí ani vzpomínky na rodinu, herecké přátele a na maminku, za kterou se Květa celý život vracela na Slovensko. Právě od ní pochází řada původních slovenských receptů.

Vydalo nakladatelství EAT CETERA Praha 2017.