Suroviny
- cizrna (sušená) 450 g
- cibule 1 ks
- česnek 3 stroužky
- hladká mouka (pokud je potřeba) 2–3 lžíce
- sůl 2 lžičky
- římský kmín 2 a 1/2 lžičky
- čerstvě namletý pepř špetka
- mletý koriandr 1 a 1/2 lžičky
- kajenský pepř špetka
- olej 250 ml
Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Cizrnu slijte. Do mixovací nádoby dejte cibuli, petrželku, sezam, česnek, prášek do pečiva, mouku a jedno vajíčko, sůl a všechno koření - a promixujte nadrobno. Teprve pak přidejte cizrnu, a znovu mixujte, cizrna ale nemusí být “na kaši”, stačí hrubší rozmixování. Nechte hodinu odpočívat v lednici.
- Pak z těsta udělejte malé placičky nebo kuličky a usmažte je v rozpáleném oleji dozlatova. Vyndavejte je na papírovou utěrku, ať se aspoň trochu zbavíte oleje.
- Podávejte je v placce pita, kterou jste si předtím opatrně nahřáli v troubě. Do pity můžete s falafelem přidat leccos, základem je omáčka z jogurtu, kysané smetany a česneku. K tomu můžete přidat i syrovou zeleninu, grilovanou zeleninu, sezamovou omáčku tahini či některou z blízkovýchodních ostře okořeněných omáček.