Suroviny
- quinoa 60 g
- sušené datle bez pecky 20 g
- jablečný mošt 40 ml
- citronová štáva 1 lžíce
- nasekané lískové oříšky 1 lžíce
- ghí nebo kokosový tuk 1 lžíce
- mletý kardamom 1 špetka
- Sůl 1 špetka
Článek
Dejte si k snídani kaši! Máme pro vás recepty na celý týden
Pokud máte rádi sladké snídaně, je pro vás varianta cereální kaše doplněné o ovoce nebo oříšky ideální volbou. Přináší nejen dostatek energie, ale i výtečné chuti a dá se...
Postup přípravy
- Den předem namočte datle do jablečného moštu, použijte mělčí misku, aby byly opravdu ponořené (pokud jste tuto přípravu den předem nestihli, povařte je alespoň 10 minut v moštu smíchaném s 20 ml vody).
- Quinou dobře propláchněte (můžete ji i předem na 5 minut namočit, abyste si proplachování usnadnili) a dejte do hrnce se špetkou soli a 150 ml vroucí vody. Vařte na mírném plameni pod pokličkou, dokud není quinoa rozvařená (trvá to asi 20 až 25 minut). Odstavte, přidejte tuk a nechte ještě pod pokličkou dojít.
- Mezitím rozmixujte datle s jablečným moštem, citronovou šťávou a kardamomem na pastu. Tu promíchejte s quinoou a kaši nakonec posypte nasekanými lískovými oříšky.