Suroviny
- forma (o velikosti 26 cm)
Těsto
- hladká mouka 250 g
- vejce 1 ks
- máslo (změklé ) 125 g
- moučkový cukr 125 g
Krém
- dýně Hokkaidó (váha po vydlabání) 450 g
- smetana ke šlehání 200 g
- med 6 lžic
- měkký tvaroh 1/2 ks
- skořice 1 lžička
- zázvor (mletý ) 1 lžička
- vejce 3 ks
Článek
Nové recepty na hrnkové koláče: Nechte se zlákat jednoduchou přípravou s dokonalým výsledkem!
Pečení sladkých moučníků vyžaduje správné měření použitých surovin. Ani zkušená cukrářka nepeče podle oka, výsledek je totiž závislý na přesném poměru surovin. Pokud se...
Postup přípravy
- Do mísy vložte máslo, přidejte vejce, mouku a nakonec moučkový cukr.
- Zpracujte do tuhého těsta. Pro lepší práci s těstem ho vložte na chvíli do lednice.
- Připravte si formu a do té vmačkejte těsto. Ze zbytku těsta vytvarujte lístečky.
- Vydlabejte dýni a pokrájejte na kostičky. Hokkaido se nemusí loupat.
- Kostičky podlijte trochou vody a povařte do změknutí; aby se voda vyvařila. K měkké dýni přilijte smetanu.
- Přidejte měkký tvaroh, skořici a zázvor. Poté přidejte vajíčka a med.
- Vše důkladně rozmixujte, směs nalijte do korpusu a pečte na 170 °C cca 30 minut.
- Vymodelované lístečky položte na koláč cca po 10 minutách, aby se nepotopily.