Suroviny
- vejce 2 ks
- cukr krupice 1 hrnek (300 ml)
- olej 1/2 hrnku
- hladká mouka 2 hrnky
- vanilínový cukr 1 ks
- mléko 1 hrnek
- kakao 2 lžíce
Krém
- mléko 500 ml
- vanilkový pudink 2 ks
- cukr 2–3 lžíce
- měkký tvaroh 2 ks
- rum 1–2 lžíce
- máslo 125 g (polovina)
Postup přípravy
- Těsto je velmi jednoduché. Všechny uvedené suroviny kromě kakaa důkladně promíchejte v hladkou hmotu a polovinu vylijte na vyšší plech vyložený pečicím papírem.
- Do druhé poloviny vsypte přes sítko kakao, rozmíchejte a nalijte světlé těsto. Můžete trochu promíchat. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 15–20 minut. Upečení zkuste špejlí a nechte dobře vychladnout.
- V kastrůlku se studeným mlékem rozmíchejte pudinkové prášky s cukrem a zahřejte. Chvilku vařte, neustále míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Jakmile je pudink dostatečně hustý, odstavte ze zdroje tepla, vmíchejte ihned máslo, rum a pak tvarohy.
- Dobře vše vyšlehejte. Krém naneste na chladný korpus a rozetřete. Posypte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou. Nechte v lednici dobře vychladit.
Náš tip: Báječné moučníky s tvarohem