Suroviny
- olivový olej 1 lžička
- červená cibule 1 ks
- červené zelí (nakrouhané) 500 g
- pomerančová šťáva (z 1 pomeranče)
- pomerančová kůra (z 1 pomeranče)
- koření (směs mletého koření) 1/2 lžička
- hnědý cukr 2 lžíce
- cider (suchý) 300 ml
- jablka (oloupaná, zbavená jádřince a nasekaná) 2 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Ve velké pánvi rozehřejte olej a na mírném opékejte cibuli asi 3 minuty, aby změkla.
- Do pánve přidejte červené zelí, pomerančovou kůru i šťávu, směs koření, hnědý cukr a cider. Přikryté pokličkou vařte 20 minut na mírném ohni a tak dvakrát během vaření promíchejte.
- Do pánve vmíchejte nasekaná jablka, 3 lžíce vody a vařte dalších 20 minut, dokud zelí a jablka nebudou měkké. Před podáváním dobře dochuťte.