reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Dušené červené zelí se ciderem a jablky
Autor: isifa.com Dušené červené zelí se ciderem a jablky

Dušené červené zelí s ciderem a jablky

Hodnoceno: 2x
Červené zelí je v Čechách tradiční příloha. Nyní vám přinášíme trochu netradiční přípravu, ale věřte, že si tuto variantu zamilujete.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej a na mírném opékejte cibuli asi 3 minuty, aby změkla.
  2. Do pánve přidejte červené zelí, pomerančovou kůru i šťávu, směs koření, hnědý cukr a cider. Přikryté pokličkou vařte 20 minut na mírném ohni a tak dvakrát během vaření promíchejte.
  3. Do pánve vmíchejte nasekaná jablka, 3 lžíce vody a vařte dalších 20 minut, dokud zelí a jablka nebudou měkké. Před podáváním dobře dochuťte.

Dušené červené zelí se ciderem a jablky Foto: isifa.com

Dušené červené zelí se ciderem a jablky. Foto: isifa.com

reklama

Související témata: červené zelí , Vegetariánské