Suroviny
- máslo 85 g
- tmavá čokoláda (kvalitní hořká) 85 g
- cukr krystal 85 g
- lískové ořechy (mleté) 85 g
- vejce 3 ks
- kakao (holandské) 2 lžíce
- brandy 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- hruška 2–3 ks
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu a máslo, přidejte brandy a nechte vychladnout. Žloutky vyšlehejte s cukrem, vmíchejte k nim čokoládovou směs a pak i kakao a na jemno namleté ořechy.
- Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.
- Těsto přelejte do vymazané formy, poklaďte jej plátky hrušek a pečte asi 40 minut. Těsto bude mít po upečení konzistenci jako brownies.
- Těsto je krásně vláčné a může se zdát lehce nedopečené, ale to je přesně to, co chceme. Pro lepší manipulaci si chviličku počkejte, až koláč vychladne, než se do něj pustíte.