návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Čokoládový koláč s hruškami (bez mouky)

1 koláč porce
do 1 hodiny
Čokoládový koláč s hruškami (bez mouky)
Autor: KitchenStory.cz Čokoládový koláč s hruškami (bez mouky)
Příprava tohoto koláče vám nezabere moc času a o zbytek se postará trouba. Navíc je sezona prvních odrůd letních hrušek, tak proč toho nevyužít. Hotový koláč připomíná svou konzistencí spíše brownies a žádný čokoholik mu neodolá!
Reklama

Suroviny (1 koláč porce)

Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu a máslo, přidejte brandy a nechte vychladnout. Žloutky vyšlehejte s cukrem, vmíchejte k nim čokoládovou směs a pak i kakao a na jemno namleté ořechy.
  3. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.
  4. Těsto přelejte do vymazané formy, poklaďte jej plátky hrušek a pečte asi 40 minut. Těsto bude mít po upečení konzistenci jako brownies.
  5. Těsto je krásně vláčné a může se zdát lehce nedopečené, ale to je přesně to, co chceme. Pro lepší manipulaci si chviličku počkejte, až koláč vychladne, než se do něj pustíte.
Reklama

Čokoládový koláč s hruškami (bez mouky) Foto:

Čokoládový koláč s hruškami (bez mouky) Foto:

Čokoládový koláč s hruškami (bez mouky), foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Přečtěte si také