Suroviny
- hladká mouka 50 g
- hořká čokoláda 180 g
- moučkový cukr 65 g
- mandlová mouka 50 g
- bílek 125 g
- máslo 75 g
- vanilkový lusk
- čokoládové kuličky
- lesní plody (na ozdobu)
Na omáčku
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- V kastrůlku nechte rozehřát máslo a přeceďte ho. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. V dalším kastrůlku ohřejte smetanu, do které přidejte zrníčka z vanilkového lusku. Pak všechny ingredience pomalu smíchejte dohromady. Do mísy nasypte mandlovou moučku, moučkový cukr, kypřicí prášek, hladkou mouku a bílky. Pak vmíchejte čokoládovou směs a vytvořte těsto. Formičky vyložte pečicím papírem, vlijte těsto a navrch ozdobte čokoládovými kuličkami.
- Troubu rozehřejte na 170 stupňů a pečte 15 minut.
- Mezitím si připravte omáčku: v míse smíchejte smetanu, moučkový cukr a kapku whisky. Omáčku nandejte na talíř, položte na ni dortík, ozdobte ovocem a na závěr ještě posypte moučkovým cukrem.