návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Čokoládová Pavlova s pečenými hruškami v medu

Hodnoceno: 0x
10–12 porcí
do 2 hodin
Čokoládová pavlova s pečenými hruškami v medu
Autor: isifa.com Čokoládová pavlova s pečenými hruškami v medu
Světoznámý dezert Pavlova není jistě třeba představovat. Ale můžeme vám ukázat mnoho variant. Dnes například s čokoládou a hruškami pečenými v medu.

Suroviny (10–12 porcí)

Hrušky:

Postup

  1. Jeden nebo dva plechy vyložte pečicím papírem.
  2. Ve velké míse vyšlehejte bílky dotuha, postupně všlehávejte po lžících cukr.
  3. Kukuřičný škrob a ocet smíchejte a vmíchejte do bílkové hmoty. Vmíchejte 10 ml kakaového prášku. Odeberte 100–150 ml sněhové směsi a vmíchejte do ní zbývající kakaový prášek tak, aby vznikla hladká pasta. Tu pak lžící přeneste do zbylé sněhové směsi, dvakrát nebo třikrát zamíchejte, aby se utvořila mramorovaná hmota.
  4. Přeneste hmotu lžící na vyložený plech tak, aby vznikl velký kruh. Potom obrácenou lžící opatrně vytvořte ve středu dutinu. Můžete také vytvořit 2 menší kruhy, na dvou plechách, jestli chcete.
  5. V předehřáté troubě pečte asi 1 hodinu, dokud pusinka nebude zvenčí pevná. Potom vypněte troubu a nechte v troubě úplně vystydnout (uvnitř zůstane lehce měkká). Po vychladnutí sundejte z pečicího papíru.
  6. Příprava hrušek: Hrušky oloupejte, rozpůlte a vyberte jádřince. Dejte je do zapékací mísy, přelijte medem a na každou dejte kousek másla. Pečte 30 minut, potom je otočte a pečte dalších 30 minut. TIP: Pečte hrušky zároveň s pusinkou, ušetříte tak čas i energii.
  7. Ušlehejte šlehačku dotuha, přeneste ji lžící do pusinky a navrch dejte vychlazené hrušky s medem.

Čokoládová pavlova s pečenými hruškami v medu Foto:

Čokoládová pavlova s pečenými hruškami v medu                                                          Foto: isifa.com

 

Další varianty tohoto úžasného dezertu: