Suroviny
- čočka (uvařená zelená francouzská čočka) 300 g (cca 150 g neuvařené)
- baby špenát 100 g
- halloumi sýr 1 ks
- cherry rajčata 12 ks
- avokádo (zralé ) 1 ks
Dresink
- olivový olej 60 ml
- vinný ocet 2 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžička
- med 1 lžička
- bazalka hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Rozpalte si troubu na 165 °C. Malý plech vyložte pečicím papírem a na něj rozložte půlky cherry rajčátek rozpůlenou částí nahoru.
- Pokapejte olivovým olejem a opepřete (zatím nesolte). Pečte 30 min.
- Mezitím si připravte dresink, halloumi a zbytek surovin. Do malé mističky přilijte 60 ml olivového oleje, přidejte 2 lžíce vinného octa, 1 lžičku hořčice, 1 lžičku medu a hrst najemno nasekané bazalky.
- Promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Halloumi rozkrájejte na menší kostky a zprudka orestujte na olivovém oleji. Následně můžete ještě sýr překrájet na menší kostičky.
- Avokádo a jarní cibulku nakrájejte na jemné plátky.
- Ve středně velké míse smíchejte 300 g uvařené čočky, 100 g špenátu, jarní cibulku, cherry rajčátka, avokádo a kostky halloumi.
- Podle chuti přilijte dresink a případně dochuťte solí, pepřem či octem.