Suroviny
- čočka (uvařená zelená francouzská čočka) 300 g (cca 150 g neuvařené)
 - baby špenát 100 g
 - halloumi sýr 1 ks
 - cherry rajčata 12 ks
 - avokádo (zralé ) 1 ks
 
Dresink
- olivový olej 60 ml
 - vinný ocet 2 lžíce
 - dijonská hořčice 1 lžička
 - med 1 lžička
 - bazalka hrst
 - sůl
 - pepř
 
    
    
Postup přípravy
- Rozpalte si troubu na 165 °C. Malý plech vyložte pečicím papírem a na něj rozložte půlky cherry rajčátek rozpůlenou částí nahoru.
 - Pokapejte olivovým olejem a opepřete (zatím nesolte). Pečte 30 min.
 - Mezitím si připravte dresink, halloumi a zbytek surovin. Do malé mističky přilijte 60 ml olivového oleje, přidejte 2 lžíce vinného octa, 1 lžičku hořčice, 1 lžičku medu a hrst najemno nasekané bazalky.
 - Promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
 - Halloumi rozkrájejte na menší kostky a zprudka orestujte na olivovém oleji. Následně můžete ještě sýr překrájet na menší kostičky.
 - Avokádo a jarní cibulku nakrájejte na jemné plátky.
 - Ve středně velké míse smíchejte 300 g uvařené čočky, 100 g špenátu, jarní cibulku, cherry rajčátka, avokádo a kostky halloumi.
 - Podle chuti přilijte dresink a případně dochuťte solí, pepřem či octem.