Najděte si recept
Na co máte chuť?

Citronové pralinky z bílé čokolády
Suroviny (asi 30 ks porcí)
- bílá čokoláda, nasekaná 280 g
- máslo 70 g
- smetana ke šlehání 3 lžíce
- špetka soli
- citronový extrakt nebo šťáva 1 lžička
- moučkový cukr na obalení
Postup
- Čokoládu a máslo rozehřejte ve vodní lázni a promíchejte, až bude směs hladká. Vmíchejte do ní sůl a citronový extrakt.
- Nechte trochu vychladnout, mísu přetáhněte fólií a dejte asi na 2 hodiny do ledničky (až dost zpevní, aby se dala vyvalovat).
- Malou lžičkou nebo vykrajovátkem na meloun nabírejte kousky hmoty a vyvalujte ji do malých kuliček (případně kousky vyválejte v troše moučkového cukru, jde to mnohem lépe). Nakonec je obalte v moučkovém cukru.
PRIMA TIP: Ve vzduchotěsné nádobě vydrží svěží a jemné bonbonky v ledničce zhruba týden, zmrazit je můžete až na 1 měsíc. Před podáváním je pak nechte dojít do pokojové teploty.
Moje sladká kuchařka
76 originálních receptů pro radost z pečení
V této knize z edice Prima Fresh, najdete předpisy na klasické cukroví, dorty a koláče, ale každý z nich má něco navíc. Malý detail v postupu, vtipné zdobení, použití méně obvyklé suroviny. Maličkosti, ale pro výsledek mohou znamenat velký rozdíl.
Knížka, která je rozdělena do šesti kapitol, vám ale přináší i celou řadu úplně
nových a často velmi neobvyklých receptů. Pečení je totiž opravdu radost, hobby, kterému se dnes věnuje stále víc lidí – se stále zajímavějšími a kreativnějšími výsledky. Proto je tato knížka pojata jako praktický manuál a nechává prostor pro vaše vlastní recepty, varianty a nápady.