Suroviny
- bílá čokoláda (nasekaná) 280 g
- máslo 70 g
- smetana ke šlehání 3 lžíce
- citronová šťáva (nebo citronový extrakt ) 1 lžička
- moučkový cukr (na obalení)
- sůl špetka
Postup přípravy
- Čokoládu a máslo rozehřejte ve vodní lázni a promíchejte, až bude směs hladká. Vmíchejte do ní sůl a citronový extrakt.
- Nechte trochu vychladnout, mísu přetáhněte fólií a dejte asi na 2 hodiny do ledničky (až dost zpevní, aby se dala vyvalovat).
- Malou lžičkou nebo vykrajovátkem na meloun nabírejte kousky hmoty a vyvalujte ji do malých kuliček (případně kousky vyválejte v troše moučkového cukru, jde to mnohem lépe). Nakonec je obalte v moučkovém cukru.
PRIMA TIP: Ve vzduchotěsné nádobě vydrží svěží a jemné bonbonky v ledničce zhruba týden, zmrazit je můžete až na 1 měsíc. Před podáváním je pak nechte dojít do pokojové teploty.
Citronové pralinky z bílé čokolády Zdroj: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka