reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Citronové pralinky z bílé čokolády
Autor: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka Citronové pralinky z bílé čokolády

Citronové pralinky z bílé čokolády

Hodnoceno: 1x
Kdo by si nechtěl připravit domácí čokoládové bonbonky – zvlášť, když je to tak snadné!
do 1,5 hodiny
asi 30 ks porcí

reklama

Postup

  1. Čokoládu a máslo rozehřejte ve vodní lázni a promíchejte, až bude směs hladká. Vmíchejte do ní sůl a citronový extrakt.
  2. Nechte trochu vychladnout, mísu přetáhněte fólií a dejte asi na 2 hodiny do ledničky (až dost zpevní, aby se dala vyvalovat).
  3. Malou lžičkou nebo vykrajovátkem na meloun nabírejte kousky hmoty a vyvalujte ji do malých kuliček (případně kousky vyválejte v troše moučkového cukru, jde to mnohem lépe). Nakonec je obalte v moučkovém cukru. 

PRIMA TIP: Ve vzduchotěsné nádobě vydrží svěží a jemné bonbonky v ledničce zhruba týden, zmrazit je můžete až na 1 měsíc. Před podáváním je pak nechte dojít do pokojové teploty.

Citronové pralinky z bílé čokolády
Autor: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka Citronové pralinky z bílé čokolády

reklama

Moje sladká kuchařka
Klára Michalová a Jitka Rákosníková

76 originálních receptů pro radost z pečení

V této knize z edice Prima Fresh, najdete předpisy na klasické cukroví, dorty a koláče, ale každý z nich má něco navíc. Malý detail v postupu, vtipné zdobení, použití méně obvyklé suroviny. Maličkosti, ale pro výsledek mohou znamenat velký rozdíl. 
Knížka, která je rozdělena do šesti kapitol, vám ale přináší i celou řadu úplně
nových a často velmi neobvyklých receptů. Pečení je totiž opravdu radost, hobby, kterému se dnes věnuje stále víc lidí – se stále zajímavějšími a kreativnějšími výsledky. Proto je tato knížka pojata jako praktický manuál a nechává prostor pro vaše vlastní recepty, varianty a nápady.

Související témata: cukroví , nepečené cukroví , bílá čokoláda , Sladké