Citronové pralinky z bílé čokolády

Moje hodnocení
2x

Kdo by si nechtěl připravit domácí čokoládové bonbonky – zvlášť, když je to tak snadné!

1 porce
90 minut

Suroviny

  • bílá čokoláda, nasekaná 280 g
  • máslo 70 g
  • smetana ke šlehání 3 lžíce
  • špetka soli
  • citronový extrakt nebo šťáva 1 lžička
  • moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

  1. Čokoládu a máslo rozehřejte ve vodní lázni a promíchejte, až bude směs hladká. Vmíchejte do ní sůl a citronový extrakt.
  2. Nechte trochu vychladnout, mísu přetáhněte fólií a dejte asi na 2 hodiny do ledničky (až dost zpevní, aby se dala vyvalovat).
  3. Malou lžičkou nebo vykrajovátkem na meloun nabírejte kousky hmoty a vyvalujte ji do malých kuliček (případně kousky vyválejte v troše moučkového cukru, jde to mnohem lépe). Nakonec je obalte v moučkovém cukru.

PRIMA TIP: Ve vzduchotěsné nádobě vydrží svěží a jemné bonbonky v ledničce zhruba týden, zmrazit je můžete až na 1 měsíc. Před podáváním je pak nechte dojít do pokojové teploty.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty