Najděte si recept
Na co máte chuť?

Citronové kuře s pečenými bramborami
Pečené kuře je absolutní klasika, s kterou se dá ale báječně kouzlit. Zkuste tentokrát upéct maso a přílohu v jednom pekáči. Díky zajímavému dochucení se sójovkou, citronem a rozmarýnem získá zelenina i maso fantastickou svěží a výraznou chuť.
do 1 hodiny
4 porce
Další výborné recepty, kterým dodá výjimečnou chuť kvalitní sójová omáčka, najdete v našem speciálu:
Suroviny (4 porce)
- vykostěná kuřecí stehna s kůží 8 ks
- Kikkoman sójová omáčka 4 lžíce
- šťáva a kůra z 1 citronu
- cukr moučka 1 lžíce
- cibule nakrájená nadrobno 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- čerstvý rozmarýn, velmi jemně nasekaný 1 lžička
- Strouhanka 50 g
- oloupané brambory, nakrájené na čtvrtky 400 g
- červené cibule, oloupané a nakrájené na čtvrtky 2 ks
- česnek, podélně rozkrojený napůl 1 celá palice
- čerstvě namletý černý pepř
- Olivový olej 2 lžíce
- čerstvá hladkolistá petrželka na ozdobu
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Marinujte kuřecí stehna v Kikkoman sójové omáčce, citronové šťávě s kůrou a cukru nejméně po dobu dvou hodin.
- Osmahněte cibuli a česnek na olivovém oleji, trvá to asi 5 minut, přidejte rozmarýn a strouhanku. Vyjměte kuře z marinády. Zbytek marinády ponechte na podlévání.
- Brambory vařte po dobu 5 minut a přidejte do pekáče spolu s marinovaným kuřecím masem, červenou cibulí, česnekem a citronem, rozříznutým na půlku. Pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě nastavené na 200 °C asi 45 minut. Před koncem pečení posypte zbývající strouhankou a vraťte do trouby a dopečte kuře dozlatova.
- Zdobte čerstvou petrželkou a kolečky z čerstvého citronu.
Citronové kuře s pečenými bramborami; foto: archiv Kikkoman