Suroviny
- kuřecí stehno (vykostěná s kůží) 8 ks
- sójová omáčka (Kikkoman) 4 lžíce
- citronová kůra z 1 citronu
- citronová šťáva z 1 citronu
- moučkový cukr 1 lžíce
- cibule (nakrájená nadrobno) 1 ks
- česnek 2 stroužky
- rozmarýn (čerstvý, velmi jemně nasekaný) 1 lžička
- strouhanka 50 g
- brambory (oloupané a nakrájené na čtvrtky) 400 g
- červená cibule (oloupané kusy nakrájené na čtvrtky) 2 ks
- česnek (podélně rozkrojený napůl) 1 celá palice
- čerstvě namletý pepř (černý)
- olivový olej 2 lžíce
- hladkolistá petržel (na ozdobu)
Postup přípravy
- Marinujte kuřecí stehna v Kikkoman sójové omáčce, citronové šťávě s kůrou a cukru nejméně po dobu dvou hodin.
- Osmahněte cibuli a česnek na olivovém oleji, trvá to asi 5 minut, přidejte rozmarýn a strouhanku. Vyjměte kuře z marinády. Zbytek marinády ponechte na podlévání.
- Brambory vařte po dobu 5 minut a přidejte do pekáče spolu s marinovaným kuřecím masem, červenou cibulí, česnekem a citronem, rozříznutým na půlku. Pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě nastavené na 200 °C asi 45 minut. Před koncem pečení posypte zbývající strouhankou a vraťte do trouby a dopečte kuře dozlatova.
- Zdobte čerstvou petrželkou a kolečky z čerstvého citronu.