Suroviny
- bílý chřest 900 g
- citronová šťáva (a kůra) 1
- česnek 2–3 stroužky
- chilli papričky 1–2 ks
- olivový olej 50–80 ml
- sůl
- hladkolistá petržel
- strouhaný parmazán 30 g
Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :)
Postup přípravy
- Oloupaný chřest nakrájejte podélně na jemné špagety – je možné použít zeleninovou škrabku na julienne.
- Chřestové špagetky oblanšírujte ve slané vodě s citronovou šťávou a kůrou. Zchlaďte v ledové vodě.
- Na olivovém oleji orestujte najemno nakrájený česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku a přidejte chřestové špagetky. Lehce orestujte a dokořeňte. Na závěr přidejte nasekanou petržel.
- Na talíř dejte porci špagetek a dozdobte nastrouhaným parmazánem.