Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem

2–4 porce
do 1 hodiny
Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem
Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem Autor: archiv Billa
Sezona chřestu právě startuje, a i když je tato zelenina velmi univerzální, nejlépe si ji vychutnáte v těch nejjednodušších úpravách. Zkuste třeba tento recept na chřest se šunkou a vejcem, který je jednoduchý a přitom velmi chuťově i vizuálně efektní.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Tenké stonky chřestu očistěte, případně oloupejte a ulomte dřevnaté konce, dlouhé asi 3 cm. Nevyhazujte je a použijte je později například k přípravě zeleninového vývaru.
  2. Stonky svažte kuchyňským provázkem do svazečků a vložte do vařící osolené vody na 10 minut. Ihned po uvaření ponořte chřest do studené vody, aby se zastavil var a zachovala se křehkost a barva zeleniny.
  3. Rozdělte ho do 4 svazečků, každý zabalte do šunky, přendejte do zapékací mísy a zakapejte olivovým olejem. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a zapékejte po dobu 15 minut.
  4. Mezitím si připravte ztracená vejce: do rendlíku dejte 300 ml vody, ocet, lžičku soli a bobkový list. Když voda začne vřít, snižte teplotu, aby voda jen jemně probublávala ode dna. Pomocí vidličky vytvořte ve vodě vír a vklepněte do něj vejce. Po 4 minutách bílek na povrchu ztuhne, ale žloutek uvnitř zůstane měkký. Vejce opatrně vyjměte, rozložte na zapečený chřest, opepřete a osolte.
Reklama

Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem  Foto:

Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem, foto: archiv Billa

Další originální recepty ze zeleného chřestu najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama