Najděte si recept
Na co máte chuť?

Chřest s avokádovým dipem
Avokádo i chřest mají velmi jemnou chuť. Pikantní akcent jim dodají citrusy a pálivý kajenský pepř. Při večeři pro přátele s tímto receptem určitě zabodujete.
do 30 minut
6 porcí
Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :)
Suroviny (6 porcí)
- bílý chřest 1,5 kg
- Sůl
- Avokádo 2 ks
- šťáva z jednoho pomeranče
- kajenský pepř
- jarní cibulka 2 ks
- Máslo 60 g
- celozrnný toustový chléb 6 plátků
- šťáva z jednoho citrónu
- Olej 3 lžíce
- pepř čerstvě mletý
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Chřest oloupejte škrabkou od konce až pod špičky. V osolené vodě jej vařte asi 5–7 minut doměkka. Slijte a nechte v cedníku okapat.
- Rozpulte avokáda, odstraňte pecky a vydlabejte dužinu. Dejte ji do mixéru, přidejte pomerančovou šťávu a rozmixujte. Dochuťte solí a kajenským pepřem.
- Jarní cibulky nakrájejte nadrobno, smíchejte se změklým máslem a osolte. Celozrnný chléb nasucho opečte v toasteru.
- Smíchejte citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Okapaný chřest dejte na talíře a přelijte citronovou zálivkou. Přidejte tousty namazané cibulkovým máslem. Podávejte s avokádovým dipem, který zvýrazní bohatou chuť chřestu.