Chléb s ořechy a levandulí
Zdroj: Levandule / Metafora
Chléb s ořechy a levandulí
Zdroj:
Levandule / Metafora
Postup přípravy
-
Do mísy nalijte 100 ml vlažné vody a vsypte droždí, trochu mouky a nechte asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak přidejte všechny druhy mouky, zbylou vodu, sůl a vše zamíchejte vařečkou.
-
Těsto vyklopte na vál a důkladně 10 minut hněťte. Pak do něj zapracujte ořechy a levanduli, vložte ho do čisté mísy, zakryjte utěrkou a nechte dvě hodiny kynout.
-
Poté těsto opět vyklopte na vál, vytvarujte z něj bochník, přesuňte ho na plech pokrytý pečicím papírem a přikryjte utěrkou. Nechte ještě 45 minut kynout.
-
Před koncem kynutí předehřejte troubu na 220 °C, vložte plech a nechte péct asi 15 minut, potom teplotu snižte na 190–200 °C a pečte ještě 25–30 minut, dokud nebude kůrka zlatohnědá.
-
Upečený chléb nechte chladnout na mřížce a krájejte ho až po úplném vychladnutí.
PRIMA TIP: Levandulový chia pudink s borůvkovým smoothie