Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cheesecake s vaječným koňakem
Něco pro milovníky vaječného koňaku! Společně s krémovým sýrem je skvělým dezertem pro víkendové mlsání.
do 1 hodiny
12 porcí
Suroviny (12 porcí)
Krusta:
- nadrcené grahamové krekry 1 hrnek
- Cukr 2 lžíce
- máslo, rozpuštěné 3 lžíce
Náplň:
- krémový sýr (Philadelphia, Buko) 690 g
- Cukr 1 hrnek
- hladká mouka 3 lžíce
- Vejce 2 ks
- vaječný koňak 3/4 hrnku
- rumové aroma 1/2 lžičky
- špetka mletého muškátového oříšku
- špetka soli
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Vymažte dortovou formu, průměr 22 cm. Ideální je forma rozkládací (s odnímatelným dnem), lépe se s dortem manipuluje.
- V malé míse smíchejte nadrcené grahamové krekry, cukr a máslo. Vtlačte na dno dortové formy.
- Pečte asi 10 minut, poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout (troubu nechte běžet).
- Ve velké míse smíchejte krémový sýr, cukr, mouku a vytvořte hladké těsto. Přidejte postupně vejce.
- Vmíchejte koňak, muškátový oříšek a sůl. Směs přelijte přes upečenou krustu.
- Připravte si velkou pečicí formu (takovou, do které se vejde vámi vybraná dortová forma) a nalijte do ní 2,5 cm horké vody. Dortovou formu vložte do pečicí a pečte asi 45–50 minut, dokud se střed nezpevní.
- Vyndejte z vodní lázně a nechejte vychladnout. Poté cheesecake dejte chladit na 4–6 hodin.
Cheesecake s vaječným koňakem; foto: bakingbeauty.net