Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Cheesacake řezy

do 1,5 hodiny
Cheesecake řezy
Cheesecake řezy Autor: blog Tvoříme domov
Korpus voní kokosem a křupe po mandlích. O vanilce, kterou jste přidali, budou vědět i sousedé napříč všemi patry v domě. Možná i v ulici. Dáte-li si trochu práce s pátráním, může být dokonce i plně bezlaktózový. Nepraská. Nepeče se ve vodní lázni. Není příliš mastný. A už vůbec ne rozmočený.
Reklama

Článek

18 variací na téma cheesecake Foto:

18 variací na téma cheesecake

Cheesecake v našich končinách zdomácněl a patří mezi nejoblíbenější dorty. Není divu, příprava je jednoduchá, recepty se dají obměňovat podle sezony a pohrát se dá i s...
Reklama

Postup

  1. Nejprve si připravte korpus: v robotu společně rozmixujte ovesné sušenky, kokos, mandle, vločky a kokosový cukr na co nejjemnější strukturu. Poté vlijte rozpuštěné máslo a ještě promixujte, aby se všechny složky spojily dohromady.
  2. Troubu předehřejte na 160 °C. Nachystejte si plech o rozměrech cca 23 × 35 cm. Pečicí papír zmuchlejte a pořádně ho vypláchněte pod teplou tekoucí vodou – měl by změknout a nechat se tvarovat téměř jako látka. Osušte jej a vystelte jím nachystaný plech tak, aby vytvořil alespoň třícentimetrové okraje.
  3. Hmotu na korpus rovnoměrně rozprostřete do připraveného plechu a upěchujte.
  4. V robotu na nejnižší rychlost míchejte krémový sýr, tvaroh a jogurt, dokud se perfektně nespojí (vyšší rychlost určitě nevyužijte – udělaly by se vzduchové bublinky a ty do cheesecaku nepatří, dělají pak neplechu).
  5. Poté po jednom vmíchejte vejce – další přidejte vždy až se to předchozí pořádně zapracuje.
  6. Do směsi přidejte cukr a vanilkový extrakt. Ještě promíchejte a nalijte na připravený korpus.
  7. Opatrně vyklepejte vzniklé vzduchové bublinky (nejlépe to jde tak, že dnem plechu relativně něžně boucháte o kuchyňský pult – jde krásně vidět, jak bublinky praskají).
  8. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 40–45 minut (dle výkonu trouby). Ideálně upečený cheesecake má již upečené a ztuhlé okraje, zatímco střed se stále ještě trochu chvěje.
  9. Z trouby vyndejte a nechte zcela vychladnout na plechu. Poté vložte do ledničky a nechte chladnout ještě alespoň dvě hodiny, ideálně přes noc.
  10. Za pečicí papír vytáhněte z pekáče a nakrájejte na kostky (nejlépe to jde nožem namáčeným v horké vodě) a můžete servírovat. S ovocem nebo třeba kořením Síla květů mu to sluší nejvíce.
Reklama

Cheesecake řezy 2 Foto: Cheesecake řezy; foto: blog Tvoříme domov

Tvoříme domov Foto:

Doma chutná nejlépe!

Blog Tvoříme domov vznikl z jednoho zásadního důvodu – abych se na mateřské nezbláznila. Jsem obyčejná holka s běžnými zájmy, která však pohlíží na jídlo jako na svátek. Mám úctu k surovinám, které nechci „zabít“ zbytečnými průmyslovými produkty. Moje recepty jsou proto velmi jednoduché, často jen ze základních surovin a vždy bez chemie.

Chci ukázat, že zdravé jídlo nebo jeho varianty nemusí být jen podivně vypadající hrouda na talíři. Zároveň však vím, že občas přijde den, kdy si prostě musíme dopřát nějaké bolestné (takové mám tak třikrát do týdne :). Z toho důvodu jsem si oblíbila dezerty nebo chcete-li sladkosti, které poskytnou vše, co naše nervy potřebují, aniž bychom z nich museli mít velké výčitky. Bílou mouku vždy doplním tou celozrnnou, bílý cukr nahrazuji třtinovým nebo jej nepoužiji vůbec a sladím třeba datlemi.

Můj pohled na jídlo je možná jiný, nicméně nijak extrémní. Prostě vyznávám zdravý rozum. Protože bez buřtu pečeného nad ohněm to v létě prostě nejde!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama