návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Česnekový konfit

2 hrnky porce
do 30 minut
Česnekový konfit
Česnekový konfit
Tři ingredience, málo práce a ve finále máte skvělý základ pro různé pomazánky, výborně se hodí i do těstovin.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Dlaní pečlivě oddělte stroužky z palic česneku. Ostrým nožíkem ukrojte ze všech jejich konce a stroužky oloupejte.
  2. Do pánve vložte oloupané stroužky, přelijte olivovým olejem a za stálého míchaní restujte 12–18 minut (záleží na velikosti stroužků), dokud nebudou měkké, téměř uvařené, ale stále si ponechají tvar. Stejně tak by neměly zkaramelizovat.
  3. Před přenesením česneku a oleje do velké skleněné nádoby nechejte vše úplně vychladnout (míchejte každých několik minut).  Přidejte čerstvé bylinky a skladujte 2 až 3 týdny.
Reklama

Česnekový konfit 2 Foto:

Česnekový konfit, foto: bloggingoverthyme.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama